EQUIP

Alfons Garrido Escobar

Doctor en Història per la Universitat de Girona i diplomat en Informació i Documentació a la Universitat de Vic. Documentalista de Documare: Centre de Documentació de la Pesca i el Mar, vinculat al Museu de la Pesca, i investigador de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Grup d’Estudis Socials de la Pesca Marítima (UdG).

Especialitzat en el camp de la història de la pesca, especialment en les institucions i la gestió de la pesca marítima a Catalunya. Ha publicat varis treballs sobre la història de la pesca i les institucions pesqueres a la Costa Brava a l’època medieval i moderna, entre elles “Història de la Confraria de Pescadors de Palamós” (2004) i les Ordenances de la Pesquera de Calonge (2010). També desenvolupa treballs en el camp de l’etnologia i el patrimoni marítim i pesquer, especialment documental i gastronòmic.

Ha participat en diversos projectes d’investigació d’àmbit nacional i internacional, com el projecte Patrimonietnològic, societat i cultura marítima PESCUM (HAR2010-15566) o History of Marine Animal Population, inclòs en el Census of MarineLife. Participa en els projectes i publicacions liderades pel Museu de la Pesca.