EQUIP

Gemma Domènech i Casadevall

Doctora en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2000) amb la tesi “Ofici i confraria. Mestres de cases, picapedrers, fusters i escultors (1419-1836)”, que va ser publicada l’any següent amb el títol Els oficis de la construcció a Girona. 1419-1833.

 

Des del 2009 és investigadora a l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. Abans va coordinar diverses exposicions temporals al Museu d’Art de Girona, va treballar en la catalogació i la documentació del fons de plànols i de l’arxiu d’imatges a l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i va participar en el comissariat de diverses exposicions sobre aquests fons.

 

Va formar part (2005-2007) del Secretariat Tècnic de la comissió “Any Masó. Cent anys d’arquitecte”. I, actualmente, és membre del Consell de les Arts i la Cultura de l’Ajuntament de Girona i de l’Associació de Catalanistes de l’Amèrica Llatina (ACAL)

 

Des de 2013 ha impartit diverses assignatures de patrimoni al Grau d’Història de l’Art de la Universitat de Girona com a professora associada. I abans ho havia fet al Màster en Gestió del Patrimoni Cultural en l'Àmbit Local de la mateixa universitat.

 

Actualment, la seva recerca està centrada en l’arquitectura catalana del segle XX, a partir de tres línies fonamentals: els mecanismes de patrimonialització i nous usos d’aquesta arquitectura, la memòria dels arquitectes de la República i la gestió i protecció del patrimoni durant la Guerra Civil.

    PUBLICACIONS