EQUIP

Marc Morell

Marc Morell obtingué el Diploma d’Estudis Avançats en Antropologia i el Màster Universitari en Cognició i Evolució Humana a la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Master of Arts en Política Internacional Turística a la University of North London, i és Llicenciat en Antropologia Social i Cultural i Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona (UB). Ha exercit d’investigador i de professor associat a la UIB i planeja doctorar-se el 2015 en el Programa d’Estudis Avançats en Antropologia Social de la UB. Està vinculat al grup de recerca Política, Treball i Sostenibilitat (UIB), i al Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (UB).
Marc ha dut a terme treball de camp a Mallorca, Catalunya i Malta en temes tan diversos com ara: treball agrícola i migracions; conflicte i memòria històrica; turisme i patrimoni intangible; i gentrificació i moviments socials. Actualment s’interessa per la formació de classe en el si de les lluites col•lectives per l’espai urbà i és membre de l’Observatori d'Antropologia del Conflicte Urbà, de l’Institut Català d'Antropologia, de la European Association of Social Anthropology, i de la Commission on Urban Anthropology i la Commission on Global Transformations and Marxian Anthropology, ambdues de la International Union of Anthropological and Ethnological Sciences.
D’entre les seves publicacions més recents destaquen: The Making of Heritage (coeditat juntament amb C del Mármol i J Chalcraft); «When space draws the line on class» (editat per JG Carrier i D Kalb a Cambridge University Press); «El trabajo de la gentrificación» (dins Working Paper Series Contested_Cities); «De l'espai no et refies mai (dins Quaderns-e de l’ICA)»; «Playing snakes and ladders in Ciutat de Mallorca» (amb J Franquesa i editat per M Kousis, T Selwyn i D Clark a Berghahn); «Working class heritage without the working class» (editat per L Smith, P Shackle i G Campbell a Routledge); i «Ġebla and the Maltese grumbling civil society» (dins En Cours).

http://www.uib.cat/personal/ABTE4MjY5/?languageId=100000