NOTES DE PREMSA

TORNAR
<br />
<b>Notice</b>:  Undefined property: stdClass::$titol2 in <b>/var/www/vhosts/icrpc.cat/subdomains/idcimar/httpdocs/seccio/fitxanotes-de-premsa.php</b> on line <b>24</b><br />
01.06.2015 - Notes de Premsa ICRPC

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural celebra el Primer Workshop CIMAR

Joaquim Nadal, director de l’ICRPC, ha coordinat avui dissabte el Primer Workshop CIMAR “La Ciudad y el Mar. La Patrimonialización de las Ciudades Portuarias" . L’esdeveniment s’ha dut a terme en el marc d’un projecte I+D de gran abast, CIMAR, finançat pel Ministerio de Economía y Competitividad (HAR2013‐48498‐P).

En el projecte participen l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), la Universitat de Girona, la Universidad de les Illes Balears, la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla, la Universidad de Extremadura i la Euskal Herriko Unibertsitatea (Universitat del País Basc), la Universidad Católica de Murcia i la Université de Laval (Canadá).

El Workshop ha tingut lloc al Museu Marítim de Barcelona.

El Projecte

La recerca, liderada pel professor Joaquim Nadal vol projectar la seva investigació a partir d'aquests paràmetres sobre la relació entre la ciutat i el mar, les instal·lacions portuàries, fluvials o marítimes, l'entorn urbà i les concrecions territorials, ambientals, paisatgístiques i socials d'aquesta relació.

La investigació abordarà durant tres anys aquestes qüestions a partir de l'estudi de cas de grans ciutats portuàries amb dinàmiques urbanes complexes com Barcelona i Tarragona (Catalunya), Bilbao i Sant Sebastià (País Basc), Cartagena (Múrcia) i Palma de Mallorca (Balears) , així com ciutats de mida mitjana com Tarifa a Andalusia, Baiona al País Basc francès així com Palamós a la Costa Brava. Es tracta d'una investigació interdisciplinària amb la metodologia dels estudis patrimonials i històrics, la del análisisurbano i la que aporta l'antropologia per mesurar la temperatura del canvi social i les repercussions dels canvis d'usos a la societat tradicional. Sens dubte una lectura multidisciplinària de la ciutat, un respecte creatiu cap a l'herència patrimonial rebuda i una proposta de futur ambiciosa defineixen els paràmetres d'un plantejament que pretén enllaçar passat, present i futur.